-eMost, hogy a sötét anyagról hirtelen sokkal többet tudunk, a gravitáció fotonmozgás tisztábbá válik, a csillagászattal és a nanotechnika részecskekutatásával, belátható időn belül univerzális egyetemleges fizikai egyenlet lehet. Hogy nézhet ki? Mit tudnak várhatóan a laikusok? Hogy hat hitéltünkre ha összhangban van a vallással?

Nos amit a kisember hinni fog E=m*C*C valószínű ha ehhez semmi plusz nem kéne, még a relativitás-elmélet előtt: Newton letette volna az asztalra. Ám a Einstein relativitás-elméletének, annak finomságainak tömkellege is kell!

Az egyenlet egy ronda bonyulult differenciálegyenlet lesz a hátterében amit hisznek sokan, a magunkfajta ember felsőfokú matematika és fizika ismeret nélkül nem is érti meg. Hiszen az egyenlet kifejtve a mágnesességtől a gyenge gravitációig fotonmozgásig, majd mindent lefed. Kultikus lesz és Nóbel-díj várományos!

Az eddigi kutatás összhangban van a Bibliával, sőt az ilyen kutatáson dolgozó fizikusok gyakran megtérnek a végtelenség közelítésével.

Azt se feledjük, hogy mi és nem a skarabeusz bogaras Egyiptomiak, Babyloniak, a napistent vérrel és kokainnal ünneplő szet Maják, vagy a Rómaiak, hanem a nyugati keresztény-zsidó kultúrkör tette le az asztalra a maga Isten képével, hibáival, és végtelen fizika ismeretével agressziójával. És az arab számok (melynek őse Indiai részint) a római számokkal még az elektro-mikroszkópig sem jutottunk volna feltehetően soha el! Tehát a kultúrális nyitottságunk minden szempontból fontos volt.

Olvasottság 20 fő alatt. (Olvasottság 7 fő-saját olvasás)